Me likar nynorsktagging oppi fjellet

Me likar nynorsktagging oppi fjellet

tysdag 3. juni 2008

No er eg hjå farmor og farfar på Husnes. Ute er det overskya, men 28 gradar. Det er mest uverkeleg. Eg skal vera her til i morgon. Farmor er i godlage. Ho lagar seibiff med lauk til middag i dag. Steiker og styrer på. Det er godt å sjå at ho smiler igjen. Men eg har eit dilemma då.. Eg føler eg må hjelpa ho så mykje som mogleg.. eg er jo gjest, liksom.. Men samstundes så er det jo bra for ho å gjera så mykje som mogleg sjølv. Det endar for det meste opp med at eg er teit og hjelper litt, men ikkje mykje, og brukar resten av tida på dårleg samvit. jaja.. Eg skal ut og gå tur etterpå! Tenkte å gå søralløypa og avslutta med å hoppa i sjøen ved båthamna. Eg likar å vera her med dei.. i alle fall no når stemninga er så fin som no. Eg får mykje tid for meg sjølv, samstundes som eg veit at dei likar å ha meg her.. Men dei krev ingenting anna av meg enn at eg et med dei og pratar med dei i blant. Eg er glad i dei. No stod farmor bak meg og lurte på kva eg gjorde.

Eg har kjøpt økologiskfairtradekakaopulver i dag! Berre måtte.. glaset var så kult..

Og så har eg kjøpt seks bøker:

Cormac McCarthy - Et Guds barn
Mario Vargas Llosa - Dommedagskrigen
Max Frisch - Homo Faber - en beretning
Arthur Koestler - Mørke midt på dagen
Thomas Espedal - Dagbok
Sigrun Slapgard - Krigens penn - ein biografi om Lise Lindbæk

Sistnevnte kjøpte eg av fire grunnar:

1. Det er ein biografi om ei beintøff kvinne (litt feministgrunn.. men samstundes.. ho var verkelg beintøff! Ho var journalist, krigskorrespondent, snakka sju språk, rapporterte direkte frå frontlina under den spanske borgerkrigen, vart kjent med fascismen på nært hald og var ein nyttig ven for Nordahl Grieg og Ernest Hemningway.)

2. Det handlar om krigen (ja.. krig er spanande og interessant.. mykje som kan lærast av krig.)

3. Boka har fått gode kritikkar (ja, eg ser faktisk litt på det.)

4. ... og ikkje minst det som kanskje er viktigast for min del: boka er skriven på nynorsk! (Om ikkje du har fått det med deg, så er nynorsk bra.)

No skin sola! ... og temperaturen stig til 30 o.O (?)

Elles er det forresten streik og skulen min er stengt.. og følgande melding står på itslørning:

Muntlig eksamen
Opplæringsdirektøren kom i dag med følgende presisering noe som fører til at muntlig eksamen våren 2008 blir avlyst på BK :
Opplæringsdirektøren presiserer at lokalgitt eksamen skal avvikles iht de retningslinjer som er nedfelt i dokumentet Retningslinjer for lokalt gitt eksamen ved vidaregåande skolar i Hordaland.
Gjennomgående gjelder at faglærer og sensor får melding senest to uker før eksamen.
Denne meldingen skal gis formelt til sensor ved overlevering av det skriftlige oppnevningsbrevet. Faglærer skal få orientering på egen skole. Dersom faglærer er i streik kan orienteringen ikke gjennomføres.
Dersom disse formalkravene ikke kan oppfylles, skal den aktuelle eksamen utgå/avlyses.


Det tyder: SUMARFERIE!!!!!!

Ingen kommentarer: